Home > Hoeveel rijlessen zijn er gemiddeld nodig in een automaat?
Blogs
|
24 juli 2023

Hoeveel rijlessen zijn er gemiddeld nodig in een automaat?

Rijlessen automaat

Droom jij er ook van om binnenkort achter het stuur te zitten en je rijbewijs te bemachtigen? Als je kiest voor automaat rijkessen, is één van de voordelen dat je doorgaans minder rijlessen nodig hebt. Maar hoeveel rijlessen heb je in een automaat auto nodig om je rijbewijs te halen? Hieronder lees je er meer over.

Waarvan is het gemiddeld aantal rijlessen in een automaat afhankelijk?

Er is geen concreet antwoord op de vraag hoeveel rijlessen jij zelf zult moeten volgen, want dat hangt van jouw persoonlijke situatie af. Neem je echter het gemiddelde in Nederland, dan ligt dat aantal tussen de 20 en 30 lessen. Meestal geeft jouw rijinstructeur al na een aantal lessen een indicatie of jij misschien meer of minder lessen nodig hebt. Dit kan afhankelijk zijn van de volgende factoren.

Je kennis van de verkeersregels

Voordat je je rijbewijs kunt halen, moet je natuurlijk alle vaardigheden beheersen die worden verwacht van een automobilist. Dat betekent ook dat je genoeg kennis moet hebben van de verkeersregels, de verkeersborden, enzovoort. Deze onderdelen worden getoetst tijdens je theorie-examen. Dit examen moet je halen voordat je het praktijkexamen mag afleggen. Heb je dus meer moeite met de theorie onder de knie krijgen, kan dat ook betekenen dat je langer bezig bent met rijlessen.

Rijlessen automaat

Je zelfvertrouwen in het verkeer

Of je nu je examen aflegt op de scooter, motor of auto: je moet altijd laten zien dat je zelfverzekerd bent en ook in moeilijke situaties weet wat je moet doen. Dit zal ook een van de factoren zijn die jouw rijinstructeur meeneemt. Als hij ziet dat je je op je gemak voelt in de auto, zal hij eerder aangeven dat je klaar bent voor je examen. Dat neemt natuurlijk niet weg dat je best zenuwachtig mag zijn voor je examen. Geef dit aan bij je examinator en hij zal je geruststellen.

De ruimte in je agenda

Hoeveel rijlessen je nodig hebt met een automaat of hoelang je uiteindelijk doet over je rijlessen, is ook afhankelijk van je eigen agenda. Als je agenda leeg is, kun je vaker een rijles inplannen. Dit kan ervoor zorgen dat je in een goede flow komt en snel de smaak van het autorijden te pakken hebt.

Hoeveel rijlessen in een automaat en hoeveel in schakelauto?

Zoals we al eerder zeiden, mag je ervan uitgaan dat je binnen 20 à 30 lessen je automaat rijbewijs kunt halen. Vergelijk je dit met het aantal rijlessen in een handgeschakelde auto, dan zie je daar een groot verschil. In een handgeschakelde auto heb je vaak 30 à 40 rijlessen nodig. Dit komt vooral doordat het even duurt voordat je het schakelen onder de knie hebt. Indirect betekent dat natuurlijk ook dat je minder geld kwijt bent aan de rijlessen als je kiest voor een automaat. Wil je op termijn overstappen naar een schakelrijbewijs, dan kan dat nog steeds. Meer over deze mogelijkheden lees je op onze website.

Haal je rijbewijs bij Automaat Rijschool Den Haag

Wil je op een leuke en snelle manier je rijbewijs halen? Volg dan rijlessen bij Automaat Rijschool Den Haag. Onze rijinstructeurs kennen de stad Den Haag en omgeving als geen ander en zien jou net zo graag slagen als jij zelf! Je kunt dus ook lessen volgen als je woonachtig bent in Wassenaar of Zoetermeer. Bij ons word je gekoppeld aan een vaste instructeur die jouw voortgang goed bijhoudt en de onderdelen met je oefent waar je nog moeite mee hebt. Bij Automaat Rijschool Den Haag kun je al beginnen met lessen als je 16,5 jaar oud bent, maar wij helpen je ook graag als je enkele opfrislessen wilt nemen. Zo kun je weer zelfverzekerd autorijden. Heb je te maken met faalangst? Ook dan kun je bij ons terecht. Neem vandaag nog contact met ons op!

Gerelateerde blogs

© Automaat Rijlessen 1Den Haag 2024 All right reserved.